Yλικά
300 γραμμ. ρεβύθια
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 φύλλο δάφνης
1/2 συσκευασία τριμμένη ντομάτα
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/4 πράσο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Από την προηγούμενη μέρα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τα ρεβύθια. Αν δεν είστε σίγουροι ότι τα ρεβύθια είναι βραστερά, προσθέτετε 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα και, την επόμενη μέρα, τα ξεπλένετε πολύ καλά. Τα καλύπτετε με μπόλικο νερό και τα αφήνετε να σταθούν για 6-7 ώρες.
Την επόμενη μέρα θα έχουν φουσκώσει. Τα στραγγίζετε και τα μεταφέρετε σε κατσαρόλα με νερό. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τη δάφνη. Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Όταν τα ρεβίθια μαλακώσουν αρκετά, χωρίς να διαλύονται, είναι έτοιμα.
Μεταφέρετε τα ρεβύθια και το κρεμμύδι σε πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτετε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν, τριμμένη ντομάτα, ελαιόλαδο, πράσο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190, για περίπου 40 λεπτά. Η ρεβυθάδα είναι έτοιμη όταν η σάλτσα χυλώσει και τα ρεβύθια μείνουν με το λαδάκι τους.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr