Υλικά
Για το φύλλο
300 γραμμ. αλεύρι
150 γραμμ. νερό
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
Για τη γέμιση
½ κιλό σπανάκι
½ κιλό διάφορα χόρτα
2 πράσα μεγάλα (το λευκό κομμάτι ψιλοκομμένο)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
300 γραμμ. τυρί φέτα
200 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Ξεκινώντας με τη ζύμη, βάζετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και τα ζυμώνετε στο γάντζο μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και μαλακή και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Οσο περιμένετε για τη ζύμη, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι, το πράσο και τα μυρωδικά. Ξεκινάτε σοτάροντας το ξερό κρεμμύδι, το πράσο και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ένα μεγάλο τηγάνι με το ½ ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα χορταρικά κομμένα σε μικρότερα κομμάτια με το χέρι, το τυρί και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Στη συνέχεια ρίχνετε τα μυρωδικά και την τριμμένη φρυγανιά.
Αφήνετε στην άκρη τη γέμιση και κόβετε σε 4 κομμάτια τη ζύμη. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε 4 φύλλα διαμέτρου 20 εκ. Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα ταψί διαμέτρου 33 εκ. και βάζετε το πρώτο φύλλο κάτω.
Επειτα αλείφετε το πρώτο φύλλο με ελαιόλαδο και βάζετε το επόμενο ώστε να κολλήσει καλά το ένα με το άλλο. Στη συνέχεια, βάζετε όλη τη γέμιση και συνεχίζετε με τα δύο επόμενα φύλλα αλείφοντας με ελαιόλαδο. Τέλος, χαράζετε την πίτα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr