Υλικά
300 γραμμ. ζυμαρικό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
450 γραμμ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λωρίδες
1¼ φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
4 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζ. μαλακό τυρί κρέμα
4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι & πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το κοτόπουλο, από όλες τις πλευρές.
Αφαιρείτε το κοτόπουλο από το τηγάνι (με μια τσιμπίδα) και ρίχνετε στο ίδιο τηγάνι το ζωμό κοτόπουλου, στο οποίο έχετε διαλύσει το αλεύρι, το τυρί κρέμα, τις 2 κουταλιές τριμμένης παρμεζάνας, το μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι, και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να βράσει και πήξει το μίγμα.
Ρίχνετε μέσα στη σάλτσα το κοτόπουλο, ανακατεύετε απαλά για λίγα δευτερόλεπτα και αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά. Στραγγίζετε τα μακαρόνια, τα μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, ρίχνετε από πάνω το μίγμα κοτόπουλου και ανακατεύετε απαλά να καλυφθούν και τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και προαιρετικά με λίγο φρέσκο, ψιλοκομμένο θυμάρι!