Το βασικό μενού μετακινείται στο κέντρο, ενώ οι περιγραφές γίνονται πιο συνοπτικές και οι προτάσεις περιεχομένου προσωποποιούνται σε πραγματικό χρόνο, ανάλογα με την ώρα προβολής και τη συμπεριφορά του χρήστη.
Η εταιρεία ξεκινά τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αναζήτηση περιεχομένου. Μέσω φράσεων όπως «θέλω κάτι αστείο και αισιόδοξο», οι χρήστες θα βρίσκουν πιο εύκολα σχετικό υλικό. Παράλληλα, εισάγει ένα feed κάθετων βίντεο για κινητά, τύπου TikTok, με αποσπάσματα από σειρές και ταινίες, επιτρέποντας στους θεατές να κάνουν scroll και να επιλέξουν τι θέλουν να δουν.
Οι νέες λειτουργίες θα ξεκινήσουν ως «μικρές δοκιμές», με σταδιακή διάθεση σε επιλεγμένους χρήστες. Ωστόσο, η παγκόσμια κλίμακα των δοκιμών δείχνει ότι πρόκειται για μακροπρόθεσμο σχέδιο επαναπροσδιορισμού της πλατφόρμας. Το Netflix εργάζεται στη νέα μορφή από το 2024, με στόχο να τη διαθέσει μέσα στους επόμενους μήνες.
Έμφαση σε ζωντανές εκδηλώσεις και gaming
Το νέο μενού δίνει μεγαλύτερη έμφαση σε live εκδηλώσεις και παιχνίδια Netflix, απευθυνόμενο σε κοινά που έχουν ήδη δηλώσει προτίμηση για τέτοιου είδους περιεχόμενο. Η εταιρεία επιδιώκει να επεκτείνει το engagement πέρα από τις σειρές και τις ταινίες.
Οι επικεφαλής προϊόντων και τεχνολογίας της εταιρείας, Γιούνις Κιμ και Ελίζαμπεθ Στόουν, παρουσίασαν τις αλλαγές στην πρώτη εικονική εκδήλωση «Προϊόν & Τεχνολογία». Η ανακοίνωση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τα ρεκόρ κερδών του Netflix, εν μέσω αβεβαιότητας λόγω των δασμών Τραμπ, στέλνοντας μήνυμα καινοτομίας και προσαρμοστικότητας.
Ειδήσεις Σήμερα
- ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο – Θηλιά τα ενοίκια για τα νοικοκυριά
- Πάτρα: Κινηματογραφική καταδίωξη υπόπτου για ναρκωτικά – Ήταν υπό την παρακολούθηση αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής
- Ζακ Γιαντεγκάρι: Ο έφηβος ιδιοφυΐα, που δημιούργησε app αξίας 30 εκατ.
- Πρίγκιπας Χάρι: Ο φιλανθρωπικός οργανισμός που είχε ιδρύσει παραδέχθηκε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βιασμούς