Yλικά
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
100 γραμμ. καλαμπόκι
Αλάτι
Για την καραμέλα
200 γραμμ. ζάχαρη
80 γραμμ. νερό
2 κουταλάκια του γλυκού χυμός λεμονιού
240 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Ζεσταίνετε ηλιέλαιο σε μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτετε βούτυρο και το αφήνετε σιγά σιγά να λιώσει σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην καεί. Όταν λιώσει, ρίχνετε το καλαμπόκι και ανακατεύετε καλά να βουτυρωθούν όλοι οι σπόροι. Καλύπτετε την κατσαρόλα με το καπάκι. Σύντομα θα αρχίσουν να “σκάνε” όλοι οι σπόροι και το καλαμπόκι θα γίνει ποπ κορν. Μεταφέρετε το ποπ κορν σε μπολ και αλατίζετε καλά.
Ετοιμάζετε την καραμέλα: Σε κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε ζάχαρη, νερό και χυμό φρέσκου λεμονιού. Αφήνετε το μείγμα να ζεσταθεί και να βράσει. Είναι πολύ σημαντικό να μην ανακατέψετε την καραμέλα με κουτάλα ή σπάτουλα.
Μετά από 8 περίπου λεπτά, η καραμέλα θα αρχίσει να παίρνει χρώμα στις άκρες. Από αυτό το σημείο και μετά είναι πολύ εύκολο να καεί η καραμέλα και να πικρίσει. Γι’ αυτό ανακινείτε γρήγορα το σκεύος μέχρι να πάρει καραμελένιο χρώμα όλο το μείγμα. Όσο πιο πολύ σκουραίνει η καραμέλα, τόσο πιο πολύ θα πικρίσει και κινδυνεύει να καεί.
Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις. Προσθέτετε λίγο βούτυρο καια ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Κατόπιν περιχύνετε τα ποπ κορν με την καραμέλα και ανακατεύετε. Απλώνετε τα καραμελωμένα ποπ κορν σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνετε η καραμέλα να σταθεί για λίγα λεπτά πριν σερβίρετε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr