Υλικά
500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γραμμ. πορτοκαλάδα με ανθρακικό
300 γραμμ. ελαιόλαδο
300 γραμμ. ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
125 γραμμ. καρυδόψιχα
125 γραμμ. σταφίδες
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα προαιρετικά
Διαδικασία
Μελομακάρονα με σιμιγδάλι - Εγγυημένο αποτέλεσμα, τέλεια υφή και γεύση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε όλα τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη, το γαρύφαλο, την κανέλα και τη μαγειρική σόδα. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε καλά με σύρμα.
Ρίχνετε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Μεταφέρετε το μείγμα σε ταψάκι και το ισιώνετε για να ψηθεί ομοιόμορφα. Ψήνετε για περίπου μία ώρα. Πασπαλίζετε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr