Αθήνα Καιρός

Καιρός: Έρχονται λασποβροχές και αφρικανική ζέστη με σκόνη – Πού θα «χτυπήσουν» 35αρια [Βίντεο]

4 λεπτά
Καιρός: Έρχονται λασποβροχές και αφρικανική ζέστη με σκόνη – Πού θα «χτυπήσουν» 35αρια [Βίντεο]

Καιρός: Λασποβροχές, υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη θα κάνουν την εμφάνισή τους τα επόμενα 24ωρα στη χώρα, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Σε ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια, τονίζεται ότι δύο εξάρσεις λιβανέζικης σκόνης θα επηρεάσουν τη χώρα, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, ενώ δεν θα λείψουν οι λασποβροχές αλλά και η υγρασία.

«Θερμές αέριες μάζες από την Αφρικανική ήπειρο (ακτές της Λιβύης) έχουν ήδη ξεκινήσει τη μεταφορά τους στην ανατολική Μεσόγειο. Θα επηρεάσουν και τη χώρα μας μέχρι το τέλος της εβδομάδας», σημειώνει χαρακτηριστικά.


Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«Δύο εξάρσεις λιβανέζικης ζέστης με σκόνη, λασποβροχές, υγρασία και 35άρια …

Θερμές αέριες μάζες από την Αφρικανική ήπειρο (ακτές της Λιβύης) έχουν ήδη ξεκινήσει τη μεταφορά τους στην ανατολική Μεσογείο. Θα επηρεάσουν και τη χώρα μας μέχρι το τέλος της εβδομάδας με ουσιαστικά με δύο θερμές εξάρσεις.

Πρώτη έξαρση ( Τρίτη-Τετάρτη):

  • Λασποβροχές και μεσημεριανές μπόρες στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.
  • 32-33 βαθμοί σε Θεσσαλία, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Κρήτη (τοπικά και παραπάνω στη βόρεια Κρήτη)
    Αττική 30, Θεσσαλονίκη 28
  • Αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης σε δυτικά και νότια.

Δεύτερη έξαρση (Παρασκευή -Σάββατο).

  • Λασποβροχές και μεσημεριανές μπόρες στη βόρεια Ελλάδα.
  • 32-33 βαθμοί σε Πελοπόννησο, Αιτωλοακαρνανία, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Κρήτη ( τοπικά και 35 στη βόρεια Κρήτη).
  • Αττική 30, Θεσσαλονίκη 28.
  • Αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης δυτικά, κεντρικά και νότια».


Ο καιρός μέχρι την Παρασκευή (9/5)

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 06-05-2025

Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και κατά τόπους στη Στερεά παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες κατά τόπους.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια. Στα βόρεια ηπειρωτικά, το Ιόνιο και τις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 07-05-2025

Στη βόρεια χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους πιο πυκνές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα δυτικά από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέχρι 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 08-05-2025 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09-05-2025

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους πιο πυκνές. Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Στα δυτικά οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά από νότιες 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]