Υλικά
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
200 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
200 γραμμ. φαρίν-απ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
170 γραμμ. βούτυρο
200 γραμμ. καστανή ζάχαρη
100 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
1 κρόκος
50 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος
50 γραμμ. κουβερτούρα
50 γραμμ. λευκή σοκολάτα
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι γ.ο.χ. με τη φαρίνα και το τζίντζερ και έπειτα τα αφήνετε στην άκρη.
Λιώνετε το βούτυρο σε έναν φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρί. Σε ένα μπολ βάζετε τα δυο είδη ζάχαρης και το λιωμένο ζεστό βούτυρο και ανακατεύετε με σύρμα χειρός, μέχρι να λιώσουν οι ζάχαρες.
Προσθέτετε τα αυγά και τη βανίλια στο μίγμα με το βούτυρο.
Βάζετε το μίγμα με τα αλεύρια και ανακατεύετε καλά. Το μίγμα σας θα κολλάει στα χέρια. Μην προσθέσετε αλεύρι (δεν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη). Χωρίζετε την ζύμη σε 11 κομμάτια των 80 γραμμ..
Σε ένα ταψί τοποθετείτε λαδόκολλα και βάζετε τη ζύμη σε σχήμα μπαλάκι.
Κόβετε τις σοκολάτες σε μικρά ακανόνιστα κυβάκια και πιέζετε 3-4 κυβάκια σε κάθε ζύμη. Με αυτόν τον τρόπο, πιέζοντάς τα στη ζύμη, δημιουργείτε μικρά cookies. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10 λεπτά. Τα αφαιρείτε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr