Υλικά
3 μέτριες μελιτζάνες
3 μέτρια κολοκύθακια
3 πιπεριές Φλωρίνης
2 πράσινες πιπεριές
200 γραμμ. μανιτάρια
7-8 ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4-5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. λευκό κρασί
4 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο ξερό
150 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, κατά βούληση
Διαδικασία
Πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε ροδέλες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε ένα σουρωτήρι για 30 περίπου λεπτά να ξεπικρίσουν. Πλένετε τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός από τα μανιτάρια, που τα σκουπίζετε καλά με μία νοτισμένη πετσέτα.
Κόβετε τα κολοκύθια σε μεγάλα καρέ και τις πιπεριές σε μεγάλα μπαστούνια (κάθε πιπεριά στα 4). Κόβετε τα μανιτάρια στα δύο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200. Ξεπλένετε τις μελιτζάνες από το αλάτι και τις στραγγίζετε πολύ καλά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία σοτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτετε το μπέικον και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτετε το βαλσάμικο και αποσύρετε από τη φωτιά. Σε ένα μέτριο ταψί ανακατεύετε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τις ελιές.
Ρίχνετε το μαϊντανό, το δυόσμο, το δενδρολίβανο, το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Περιχύνετε με τη σάλτσα και ανακατεύετε ξανά. Τοποθετείτε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και μετά από 10 λεπτά κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 180.
Ψήνετε το φαγητό για 60 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά και να μελώσουν.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr