Υλικά
450 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά της σούπαςζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
220 γραμμ. ζεστό γάλα
120 γραμμ. βούτυρο
200 γραμμ. φέτα ή ανθότυρο
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ζεστό γάλα (όχι να καίει), το λιωμένο βούτυρο, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Προσθέτετε το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύετε στον πάγκο, μέχρι να γίνει μια ζύμη. Τη βάζετε στο μπολ και σκεπάζετε με μεμβράνη για μια ώρα.
Έπειτα σε αλευρωμένο πάγκο χωρίζετε τη ζύμη σε 8τμχ. Ανοίγετε με τα δάχτυλα ένα ένα τα μπαλάκια, βάζετε λίγη τριμμένη φέτα και κλείνετε το ζυμάρι προς το κέντρο, ώστε να μη σας φύγει το τυρί. Τα κάνετε και πάλι μπαλάκια και τα πατάτε λίγο με το χέρι να ανοίξουν.Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και βάζετε 2-3 μέσα στο τηγάνι, ανάλογα το μέγεθος.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr