Υλικά
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο (ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη)
1 φλιτζ. φρέσκο γάλα
2 μεγάλα αβγά χτυπημένα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Χτυπάτε καλά τα αβγά και προσθέτετε το γάλα. Αφού έχετε ανακατέψει το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη, ρίχνετε και το βούτυρο και αρχίζετε να προσθέτετε λίγο από το στερεό μίγμα στο υγρό. Ανακατεύετε καλά μέχρι να πάρετε ένα λείο και αραιό αποτέλεσμα.
Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε μία μικρή ποσότητα της ζύμης, ίσα ίσα να καλύπτει το τηγάνι και, μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζετε. Συνήθως η πρώτη κρέπα δεν βγαίνει καλή, μη φοβηθείτε ότι έχετε κάνει κάτι λάθος. Γεμίζετε με ό,τι θέλετε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr