Κουλουράκια σμυρναίικα για το πασχαλινό τραπέζι
Υλικά
- 650 γραμμ. βούτυρο γάλακτος
- ½ κιλό ζάχαρη άχνη
- 4 αβγά (2 ολόκληρα και 2 μόνο τους κρόκους)
- 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
- 1.800 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ποτηράκι κονιάκ
Διαδικασία
Χτυπάτε το βούτυρο για 5 λεπτά με το μίξερ. Βάζετε τη ζάχαρη συνεχίζοντας να χτυπάτε με το μίξερ για 5 λεπτά ακόμα. Βάζετε λίγο αλεύρι και 1 αβγό χτυπώντας συνέχεια. Ξαναβάζετε λίγο αλεύρι και 1 αβγό, προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα και πάλι αλεύρι με τα 4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ.
Συνεχίζετε να ζυμώνετε έως ότου βάλετε όλα τα υλικά το υπόλοιπο γάλα, το κονιάκ, τα αβγά και το αλεύρι. Εάν είναι πολύ μαλακή, βάζετε ακόμα λίγο αλεύρι 100-150 γραμμ. Τα πλάθετε, τα αλείφετε με αβγό και τα φουρνίζετε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά έως ότου ροδίσουν.
Ειδήσεις Σήμερα