Υλικά
10 – 12 πορτοκάλια
Ίση ποσότητα ζάχαρης με το βάρος των καθαρισμένων πορτοκαλιών
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Αφαιρείτε τη φλούδα από τα πορτοκάλια και κρατάτε μόνο τη σάρκα. Κόβετε τα πορτοκάλια σε μικρά χοντροκομμένα κομμάτια, αφαιρώντας τις εσωτερικές ίνες.
Τοποθετείτε τα κομμάτια σε μια κατσαρόλα με ίση ποσότητα ζάχαρης (έχετε ζυγίσει τα πορτοκάλια και μετράτε ίση ποσότητα ζάχαρης), χωρίς καθόλου υγρά. Τα αφήνετε στην άκρη για μία ώρα, περίπου, για να βγάλουν τα υγρά τους.
Έπειτα τα βράζετε για 30′ σε μέτρια θερμοκρασία. Σε περίπτωση που έχετε θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει να είναι στους 105 βαθμούς. Όταν είναι έτοιμα, αλέθετε το μίγμα σε ένα μπλέντερ. Μπορείτε να την αποθηκεύσετε είτε στο ψυγείο είτε εκτός.