Υλικά
2 φιλέτα κοτόπουλο (περίπου 400 γραμμ.) κομμένα σε μικρά κομμάτια 4 εκατοστών
20 ντοματίνια
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
1 κούπα ξίδι βαλσάμικο
½ κούπα μέλι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για το ρύζι
500 γραμμ. ρύζι μπασμάτι
625 ml νερό
40 γραμμ. βούτυρο
Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να αποκτήσει σκούρο χρώμα. Προσθέτετε το δεντρολίβανο, το σκόρδο, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα βαζάκι ανακατεύετε το ξίδι βαλσάμικο με το μέλι. Περιχύνετε το κοτόπουλο με το μείγμα και μαγειρεύετε για λίγο να γλασαριστεί καλά. Προσθέτετε τα ντοματίνια και μαγειρεύετε για ακόμα 2 λεπτά. Σερβίρετε πάνω σε αχνιστό ρύζι μπασμάτι και πασπαλίζετε από πάνω ψιλοκομμένο καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Για το ρύζι: Βάζετε το ρύζι με το νερό και το βούτυρο πάνω στην εστία. Με το που πάρει βράση και αρχίζει να κοχλάζει, σκεπάζετε με πετσέτα και το καπάκι της κατσαρόλας, χαμηλώνετε στο ελάχιστο την εστία και το αφήνετε για 16 λεπτά. Αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε αλλά 5 λεπτά, έτσι ακριβώς όπως είναι.