Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 αυγά
3½ φλιτζ. μαλακή, θρυμματισμένη φέτα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2-3 φλιτζ. ηλιέλαιο
Για την επάλειψη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2-3 κουταλιές της σούπας νερό
Διαδικασία
Η τέλεια συνταγή με τη γαλοπούλα που περίσσεψε - Φτιάξτε το νοστιμότερο σουφλέ
Απλώνετε τα φύλλα κρούστας σε μια επιφάνεια εργασίας και τα κόβετε στα 4. Κατόπιν κόβετε κάθε τέταρτο σε ισομεγέθεις λωρίδες. Σπάτε σε ένα μπολ τη φέτα με τα χέρια σας και προσθέτετε τα αυγά, το πιπέρι και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Διαλύετε σε ένα μικρό μπολ το κορν φλάουρ στο νερό, ανακατεύοντας καλά με σύρμα χειρός.
Βάζετε μια κουταλιά γέμιση στην άκρη κάθε φύλλου και το τυλίγετε διαγώνια ή σε ρολά. Με ένα πινέλο αλείφετε με λίγο από το μίγμα του κορν φλάουρ τη γωνιά και την κολλάτε στο φύλλο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με όλα τα υλικά.
Ρίχνετε σε μια μεσαία κατσαρόλα αρκετό ηλιέλαιο και την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά. Τηγανίζετε τα μπουρέκια σε δόσεις μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές και τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τα αφήνετε να στραγγίσουν το περιττό λάδι, τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε αμέσως.