Yλικά
1 πλάκα βούτυρο ή μαργαρίνη
4 μεγάλα αυγά
1 κρεμμύδι
100 γραμμ. μπέικον
2 πιπεριές
½ ματσάκι μαϊντανός
50 γραμμ. παρμεζάνα
50 γραμμ. γάλα
½ κουταλιά της σούπας φρέσκος βασιλικός
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Κόψτε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες, ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και τον βασιλικό και κόψτε το μπέικον σε κυβάκια. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα, αλλά να μην γίνει τραγανό.
Λιώστε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά και περιχύστε με αυτό ένα μικρό ταψί. Προσθέστε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το μπέικον, τον μαϊντανό. Χτυπήστε τα αυγά μαζί με τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Απλώστε το στο ταψί και ψήστε το για περίπου 15 λεπτά σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 200 βαθμούς.