Γύρος κοτόπουλο σπιτικός! Μία φοβερή συνταγή από τον Πέτρο Συρίγο, που θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας και θα την λατρέψετε!
Υλικά – Γύρος στο σπίτι
- 600 γρ. κοτόπουλο, φιλέτο στήθος
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.τ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 λεμόνι, χυμός
- 1 κ.τ.σ. πάπρικα
- 1 κ.τ.γ. κάρυ
- 1 κ.τ.γ. τσιμένι (προαιρετικά)
- 1 κ.τ.σ θυμάρι τριμμένο σε σκόνη
- Αλάτι
- 80 ml ηλιέλαιο
Διαδικασία
Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε λεπτές κάθετες φέτες και μετά σε ζουλιέν, τα βάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολάκι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη μαρινάδα στο μπολ με τα ψιλοκομμένα κοτόπουλα, ανακατεύουμε με τα χέρια μας, σκεπάζουμε και αφήνουμε για λίγες ώρες να μαριναριστεί, ακόμα καλύτερα και για ένα βράδυ.
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί και ψήνουμε σε δόσεις το κοτόπουλο, γιατί αν το βάλουμε όλο μαζί δεν θα ψηθεί σωστά.
Ψήνουμε την κάθε δόση και από τις δυο πλευρές και αφαιρούμε βάζοντας σε ένα μεγάλο πιάτο, σκεπάζουμε και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο, μην βάζετε λάδι στο τηγάνι.
Αν θέλουμε μπορούμε κάθε φορά να σβήνουμε με λεμόνι. Σερβίρουμε με πίτες, πατάτες τηγανιτές και τζατζίκι.
Extra tips
Αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε και με μπούτι ξεκοκαλισμένο, κομμένο ζουλιέν, που είναι πιο ζουμερό απλά θα πάρει περισσότερο χρόνο στο ψήσιμο.
Προσοχή δεν γυρνάμε συνεχώς τα κομμάτια, όταν τα ψήσουμε, γιατί θα βγάλουν τα υγρά τους και δεν θα πάρουν ωραίο χρώμα.
Αν θέλετε το περνάτε σε καλαμάκι με ένα κρεμμύδι και βάζετε τις μαριναρισμένες φέτες τη μια πάνω στην άλλη. Ψήνετε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα, καιχωρίς αλουμινόχαρτο για 20 λεπτά.
Ειδήσεις Σήμερα
Τόρι Σπέλινγκ: Αποκαλυπτική – «Έκανα τρίο – Τελικά μου αρέσουν οι άνδρες» (βίντεο)