Υλικά
750 γραμμ. σνίτσελ χοιρινά
½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά
1 φλιτζ. κινόα
2 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο
Χυμός από ένα λεμόνι
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
Αλάτι
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Βάζετε σε ένα πιάτο το αλεύρι. Χτυπάτε σε ένα πιάτο τα αβγά. Ανακατεύετε σε ένα βαθύ πιάτο την κινόα (την οποία έχετε βάλει σε ένα σουρωτήρι και την έχετε ξεβγάλει πολλές φορές), τα σκόρδα, το λεμόνι, τη ρίγανη και το αλάτι.
Περνάτε τα σνιτσελάκια πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αβγά και στο τέλος από το μίγμα της κινόα. Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.
*Περισσότερες συνταγές με superfoods στο περιοδικό «Κουζίνα & Γεύσεις» που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.