Υλικά – Με αυτή τη συνταγή θα ανεβάσετε τη λίμπιντο σας
- 1 κ.τ.σ βούτυρο
- 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (παρά πολύ καλά)
- 1 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 300 γρ. ρύζι Αρμπόριο
- Αλάτι & πιπέρι
Για το μπισκ γαρίδας
- 160 ml λευκό ξηρό κρασί
- 2 κουταλιές σχοινόπρασο
- 20 τμχ γαρίδες
- 150 γρ. φρεσκοτριμμένο παρμεζάνα
- 80 γρ. βούτυρο φρέσκο (κρύο σε κύβους)
- 2 κουταλιές σχοινόπρασο
- Κεφάλια από τις γαρίδες
- 2 κ.τ.σ αλεύρι
- 1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
- 2 κ.τ.σ πελτέ ντομάτας
- 1 ½ λίτρο νερό
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 2 κλωναράκια σέλερυ
- 10 κόκκους πιπέρι
- 2 δαφνόφυλλα
- 1 σκ. σκόρδο
- Ελαιόλαδο
Διαδικασία – Με αυτή τη συνταγή θα ανεβάσετε τη λίμπιντο σας
Ξεκινήστε με τον ζωμό, βάζοντας σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο να κάψει και ρίξτε τα κεφάλια από τις γαρίδες και αφήστε τα να καούν αρκετά. Στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες, το καρότο σε φέτες, το σέλινο σε χοντρά κομμάτια τα μπαχαρικά και την σκελίδα με το σκόρδο.
Για 5 λεπτά περίπου αφήστε τα να καούν και ανακατεύετε. Έπειτα σβήστε με το κονιάκ και αφήστε το να εξατμιστεί. Προσθέστε το αλεύρι και τον πελτέ και τσιγαρίστε τα για 2 λεπτά περίπου ακόμα. Πρέπει να πάρουν σκούρο χρώμα όλα και τα λαχανικά και τα κεφάλια γαρίδας.
Προσθέστε το νερό και αφήστε να βράσει. Από την στιγμή που θα βράσει μετρήστε 35΄και σβήστε τη. Τέλος πολτοποιείτε με ένα ραβδομπλέντερ, σουρώστε από μια σίτα ή σουρωτήρι και κρατήστε τον ζωμό.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σε χαμηλή φωτιά προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάζετε τις γαρίδες. Σοτάρετε για 2 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διαφανές, αφαιρείτε τις γαρίδες σε ένα πιάτο.
Προσθέτετε το ρύζι και δυναμώνετε την φωτιά, σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τον ζωμό κουταλιά κουταλιά και, όταν απορροφήσει τα υγρά του, επαναλαμβάνετε την διαδικασία. Αλατοπιπερώνετε ελαφρώς.
Συνεχίζετε μέχρι να χυλώσει, προσθέτοντας συνεχώς μπισκ και ανακατεύοντας για να μαγειρευτεί το ρύζι. Βάζετε ξανά τις γαρίδες και μαγειρεύετε για άλλα 2 λεπτά.
Αφαιρείτε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ενσωματώνετε σίγα σίγα το κρύο βούτυρο και την παρμεζάνα.
Ανακατεύοντας συνεχώς, σερβίρετε σε ένα πιάτο και αραδιάζετε κατά μήκος τις γαρίδες από πάνω. Τέλος γαρνίρετε με μια γραμμή από ψιλοκομμένο σχοινόπρασο πάνω στις γαρίδες