Υλικά – αλευρόπιτα
500 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
50ml ελαιόλαδο
3 αυγά
450 ml νερό
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. βούτυρο
350 γρ. φέτα
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να έχουμε ένα λείο και απαλό χυλό.
Άγιος Βαλεντίνος: Η απόλυτη γαριδομακαρονάδα για τους ερωτευμένους
Ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα ταψί και βάζουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αδειάζουμε τον χυλό στο ταψί και σε όλη την επιφάνεια σκορπάμε τη φέτα θρυμματισμένη. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε για λίγο να σταθεί, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Είναι μία υπέροχη επιλογή για σνακ στο σχολείο και το γραφείο, αλλά ακόμα και για μεσημεριανό συνοδεύοντας με μία σαλάτα.
Extra tip: Μπορούμε, αν θέλουμε, να προσθέσουμε στην πίτα και λίγα αλλαντικά. Μιας και τα υλικά είναι λίγα και απλά, θέλουμε όσο είναι δυνατό να έχουμε καλής ποιότητας φέτα και βούτυρο για να αναδείξουμε τη γεύση.