Υλικά – τάρτα σοκολάτας με γέμιση φράουλας
Για τη βάση
- 2 συσκευασίες μπισκότα
- 100 γραμμ. βούτυρο
Για τη μαρμελάδα
- 250 γραμμ. φράουλες
- 50 γραμμ. ζάχαρη
Για τη γκανάζ
- 350 γραμμ. κουβερτούρα
- 350 γραμμ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
Για το γαρνίρισμα
Φράουλες
Διαδικασία – τάρτα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη και πιέζουμε με ένα πιρούνι να σπάσουν οι φράουλες. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλει. Αφήνουμε στην άκρη τη μαρμελάδα να κρυώσει.
Θρυμματίζουμε στο multi τα μπισκότα και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και αναμιγνύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το μίγμα σε μια φόρμα και πιέζουμε με τα χέρια μας και στα τοιχώματα. Απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα και αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.
Σε ένα μπολ κόβουμε τη κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση και ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Ρίχνουμε τη γκανάζ πάνω στη τάρτα και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για δυο ώρες. Γαρνίρουμε με τις φράουλες και σερβίρουμε.
Ταιριάζει μοναδικά με αφρώδες κρασί, ειδικά για μία τέτοια περίσταση όπως είναι η ημέρα των ερωτευμένων. Με πλούσια γεύση και υφή θα ξετραλαθείτε….
Ειδήσεις Σήμερα
Άγιος Έρωτας: Αυτή είναι η αδερφή της Χλόης – Αποκαλύπτουμε το πρόσωπο του εξώγαμου του πατέρα της!
Αλεξάνδρα Νίκα: Δείτε για πρώτη φορά τον οδηγό με την Bentley