Υλικά
500 γραμμ. πατάτες
2 λίτρα νερό
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με μέλι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε στη μέση. Στη συνέχεια τις κόβετε σε ροδέλες ίσου πάχους. Βράζετε νερό στην κατσαρόλα. Όταν πάρει βράση, ρίχνετε μέσα τις πατάτες και τη μαγειρική σόδα. Αλατίζετε και ανακατεύετε.
Αφήνετε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Πρέπει να τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι χωρίς να διαλύονται. Με τρυπητή κουτάλα τις αφήνετε να στραγγίξουν για λίγο και τις μεταφέρετε σε μεγάλο ταψί ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Τις απλώνετε στο σκεύος. Περιχύνετε με παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 για 30 λεπτά, μέχρι να σχηματίσουν την τέλεια τραγανή κρούστα. Τις ανακατεύετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά. Μειώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και προσθέτετε τη μουστάρδα με μέλι στις πατάτες. Ανακατεύετε καλά και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι οι πατάτες μας να γίνουν χρυσαφένιες.