Υλικά
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
240 γραμμ. κριθαράκι χοντρό
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
200 ml σάλτσα ντομάτας
100 ml ελαιόλαδο
160 ml λευκό κρασί
400 ml ζωμό γαρίδας
100 γραμμ. καλαμαράκια σε φέτες
100 γραμμ. χταπόδι σε φέτες
100 γραμμ. μύδια ψίχα
100 γραμμ. γαρίδες καθαρισμένες
Αλάτι & πιπέρι
1 πρέζα σαφράν
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι και τα θαλασσινά για 2-3 λεπτά. Συνεχίζετε το σοτάρισμα προσθέτοντας το κριθαράκι και το σαφράν και το σβήνετε με το κρασί.
Καβουρδίζετε για λίγο και προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας. Στη συνέχεια θα βάλετε τον ζωμό γαρίδας προσθέτοντάς τον σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια για 12 λεπτά περίπου. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό και σερβίρετε.