Υλικά
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
1 κρεμμύδι
200ml λευκό κρασί
2 κλωναράκια θυμάρι, 5 κλωναράκια μαϊντανός, 1 φύλλο δάφνης, δεμένα μεταξύ τους
60 γραμμ. βούτυρο
2 κιλά μύδια καθαρισμένα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Βάζετε στην κατσαρόλα ωμό το κρεμμύδι μαζί με τα 200ml κρασί και τα μυρωδικά δεμένα, για 5 λεπτά. Ρίχνετε μέσα τα μύδια σκεπάζετε και αφήνετε για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια μεταφέρετε τα μύδια σε ένα σκεύος και σκεπάζετε την κατσαρόλα με το ζουμί που έχουν βγάλει και τα αφήνετε να βράσουν για 2 λεπτά. Στη συνέχεια σουρώνετε και προσθέτετε το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα μύδια σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με το ζουμί τους.