Υλικά
340 γραμμ. σπαράγγια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
½ ματσάκι σπανάκι
8-10 φράουλες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Χυμός ½ λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Διαδικασία
Κόψτε σε πολύ λεπτές λωρίδες τα σπαράγγια. Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό για μια ώρα. Έπειτα στραγγίστε τα και στεγνώστε τα με απορροφητικό χαρτί.
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Πλένετε και κόβετε με τα χέρια σας σε χοντρά κομμάτια τα λαχανικά. Καθαρίζετε από κοτσάνια και σπόρια τα φρούτα και τα κόβετε στη μέση. Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα πιάτο ή μια σαλατιέρα.
Βάζετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μέλι, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ομοιόμορφη σάλτσα. Περιχύνετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ.