Υλικά
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό κρέας μοσχάρι κομμένο σε μικρές μερίδες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
3 φρέσκες ντομάτες τριμμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
Αλάτι & πιπέρι
5 μελιτζάνες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, βάζετε το κρέας και το αφήνετε να θωρακιστεί από όλες του τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζετε το τσιγάρισμα, για 2 λεπτά ακόμη.
Σπανακόπιτα όπως δεν την έχετε φανταστεί - Η πιο μοντέρνα εκδοχή που θα σας ξετρελάνει
Ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι, λίγο αλάτι και αρκετό νερό, ώστε να σκεπάζει εντελώς το κρέας και το αφήνετε να μαγειρευτεί, για 60 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι, ρίχνετε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις μελιτζάνες σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά, από κάθε πλευρά.
Αφαιρείτε τις μελιτζάνες από το τηγάνι και τις αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Μόλις το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτετε τις μελιτζάνες, τη μουστάρδα και αν χρειαστεί λίγο επιπλέον νερό και μαγειρεύετε για άλλα 20-25 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Αλατοπιπερώνετε και ανακινείτε την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό.