Υλικά
Για τη σως
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας. κέτσαπ
Ανθός αλατιού
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σαλάτα
½ μαρούλι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
½ αγγούρι ψιλοκομμένο
100 γραμμ. τριμμένο κίτρινο τυρί
1 αυγό βρασμένο κομμένο σε τέταρτα
2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Κόκκινα αυγά: Η πιο διαχρονική συνταγή με... υπογραφή Πέτρου Συρίγου
Αναμειγνύετε τη μαγιονέζα με την κέτσαπ σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά με το κουτάλι.
Σε μπολ βάζετε ψιλοκομμένο φρέσκο μαρούλι, ντομάτα κομμένη σε κύβους, ψιλοκομμένο αγγουράκι και επικαλύπτετε τα λαχανικά με τη σως. Πασπαλίζετε με τριμμένο κίτρινο τυρί της επιλογής σας.
Γαρνίρετε τη σαλάτα με το βρασμένο αυγό, που το κόβετε σε τέταρτα. Τέλος, προσθέτετε στη σαλάτα ψιλοκομμένο ζαμπόν.