Υλικά
3 πατάτες με τη φλούδα τους
1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για τη σως φέτας
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
3 κουταλιές της σούπας φέτα βαρελίσια
½ κουταλάκι του γλυκού λευκό ξίδι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Στο γουδί χτυπάτε το δεντρολίβανο με το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να δέσουν μεταξύ τους τα αρώματα. Πλένετε και τρίβετε καλά τις πατάτες.
Σπανακόπιτα όπως δεν την έχετε φανταστεί - Η πιο μοντέρνα εκδοχή που θα σας ξετρελάνει
Με πιρούνι τις τρυπάτε βαθιά, σε όλη τους την επιφάνεια. Τις αλείφετε με ελαιόλαδο. Επικαλύπτετε με το μείγμα μπαχαρικών και από τις δυο πλευρές. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200, για περίπου 1 ώρα.
Ετοιμάζετε τη σως φέτας: στο μπλέντερ χτυπάτε στραγγιστό γιαούρτι, βαρελίσια φέτα, λευκό ξύδι και αλατοπίπερο, μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες βελούδινο μείγμα.
Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο. Πρέπει να έχουν ψηθεί και μαλακώσει. Τις κόβουμε απαλά στη μέση, προσέχοντας να μην φτάσουμε μέχρι την κάτω πλευρά. Τις ανοίγουμε ελαφρώς για να κρυώσουν.
Κατόπιν, γεμίζουμε τις πατάτες με τη σως φέτας. Προαιρετικά γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.