Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας, περίπου 450 γραμμ.
3 πιπεριές πράσινες μέτριες
1 πιπεριά κόκκινη μεγάλη
1 πιπεριά πορτοκαλί μεγάλη
1 πιπεριά κίτρινη μεγάλη
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
200 γραμμ. φέτα
Μαϊντανός
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη ή σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά επιπλέον
Αλάτι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, όταν η γέμιση κοντεύει να κρυώσει. Καθαρίζετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα κόβετε στενές λωρίδες. Σοτάρετε πιπεριές και κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν όλα τα υγρά που θα βγάλουν. Ρίχνετε το αλάτι, τη ρίγανη και τον μαϊντανό.
Κατεβάζετε από την φωτιά, προσθέτετε τη φρυγανιά και ανακατεύετε. Όταν το μίγμα κρυώσει, προσθέτετε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα με το γιαούρτι και την φέτα. Ανακατεύετε καλά.
Λαδώνετε ελαφρά το ταψί και στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας, να ανέβει και στα πλαϊνά. Το τρυπάτε με ένα πιρούνι και το πασπαλίζετε με την 1 κουταλιά την φρυγανιά. Ρίχνετε τη γέμιση ομοιόμορφα.
Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο, φροντίζοντας να το ενώσετε καλά με το κάτω για να κλειστεί η γέμιση. Το τρυπάτε με πιρούνι, το αλείφετε με λίγο λάδι και πασπαλίζετε με το σουσάμι. Ψήνετε στους 180, μέχρι να χρυσίσει καλά η σφολιάτα.