Υλικά
4 ώριμες μπανάνες
140 γραμμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
300 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κλωνάρι βανίλια
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά χτυπημένα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Διαδικασία
Ανακατεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ. Προσθέστε τα αυγά. Λιώστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και προσθέστε στο μίγμα. Σε ένα μπολ, βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε.
Προσθέστε το μίγμα του μπολ σιγά σιγά στον κάδο του μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα κέικ και βάλτε το μίγμα μέσα (πρέπει να καλύπτει τα ¾ της φόρμας). Ψήστε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Τα πρώτα 10 λεπτά στους 180 και μετά στους 170 βαθμούς.