Υλικά
120 γραμμ. λευκός ταραμάς
180 γραμμ. ψωμί
1 μικρό κρεμμύδι χοντροκομμένο
5 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
130 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Σε ένα μπολ βάζετε το ψωμί με νερό, ώστε να καλυφτεί, και το αφήνετε να μουσκέψει καλά. Πριν το χρησιμοποιήσετε, το στραγγίζετε καλά για να φύγουν τα νερά.
Σε ένα μίξερ προσθέτετε το κρεμμύδι και το χτυπάτε για να γίνει πολτός. Αν χρειαστεί, με ένα κουτάλι σπρώχνετε τυχόν άκοπο κρεμμύδι ξανά προς τις λεπίδες και ξαναχτυπάτε. Προσθέτετε τον ταραμά και χτυπάτε καλά να ανακατευτεί και να γίνει ομοιογενές. Βάζετε το 1/3 από το ψωμί και χτυπάτε. Ρίχνετε το 1/3 του λαδιού και συνεχίζετε το χτύπημα.
Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν το ψωμί και το λάδι. Ρίχνετε το μισό χυμό λεμονιού, χτυπάτε να ανακατευτεί καλά. Τέλος, προσθέτετε και το υπόλοιπο λεμόνι, χτυπάτε καλά και σερβίρετε.