Υλικά
300 γραμμ. ζάχαρη
250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
180 γραμμ. φρέσκο βούτυρο
4 αυγά
200 γραμμ. αλεύρι φαρίνα (κοσκινισμένο)
40 γραμμ. κακάο (κοσκινισμένο)
3 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σκόνη
100 γραμμ. καρύδια
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Διαδικασία
Το καλύτερο γλυκό της τελευταίας στιγμής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Έτοιμο σε 5'
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη, για 6-7’, μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει το μείγμα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κουβερτούρα με το βούτυρο για να λιώσει.
Αφού περάσουν τα 6-7’ που χτυπάτε τα αυγά, χαμηλώνετε την ένταση του μίξερ και προσθέτετε σιγά σιγά το μείγμα με την κουβερτούρα και το βούτυρο. Αντικαθιστάτε το σύρμα του μίξερ με το «φτερό» και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο σε ένα μπολ και κατόπιν τα προσθέτετε σταδιακά στο μίξερ, έχοντας βάλει την χαμηλή ταχύτητα χτυπήματος. Προσθέτετε τα καρύδια και σταματάτε το χτύπημα.
Προσθέτετε την πραλίνα φουντουκιού και τέλος το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύετε για λίγο να πάει παντού και το μείγμα είναι έτοιμο. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και πασπαλίζετε με ζάχαρη. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά.