Υλικά
Η τέλεια συνταγή με τη γαλοπούλα που περίσσεψε - Φτιάξτε το νοστιμότερο σουφλέ
200 γραμμ. βούτυρο γάλακτος
200 γραμμ. σιμιγδάλι χοντρό
150 γραμμ. ζάχαρη
450 γραμμ. γάλα
1 βανίλια
100 γραμμ. φιστίκι τριμμένο
Διαδικασία
Τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζετε το βούτυρο να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε το σιμιγδάλι και το αφήνετε να καβουρδιστεί για περίπου 20′, ανακατεύοντας συνεχώς. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρετε από τη φωτιά. Προσέχετε το γάλα απλώς να ζεσταθεί, δεν θέλετε να βράσει!
Προσθέτετε το μίγμα γάλακτος στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί, διατηρώντας χαμηλή τη φωτιά. Ρίχνετε το τριμμένο φιστίκι σε μια φόρμα της αρεσκείας σας και έπειτα προσθέτετε το μίγμα του χαλβά. Αφήνετε να παγώσει για 3 με 4 ώρες (εκτός ψυγείου) και στη συνέχει ξεφορμάρετε το χαλβά, σερβίρετε και απολαμβάνετε!