Υλικά – Ψωμί του τοστ με αλεύρι ολικής άλεσης
900 γραμμ. αλεύρι ολικής άλεσης
750 ml χλιαρό νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
Διαδικασία
Ξεκινάτε ανακατεύοντας σε ένα μπολ λίγο ζεστό νερό (όχι καυτό) και τη μαγιά. Την αφήνετε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Αν δεν βγάλει φουσκάλες, πετάξτε την και φτιάξτε την ξανά. Συνεχίστε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και τη μαγιά. Προσθέτετε σιγά-σιγά το νερό. Περιμένετε κάθε φορά να απορροφηθεί το προηγούμενο για να προσθέσετε κι άλλο. Θέλετε η ζύμη σας να είναι ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια σας.
Αν σας πέσει λίγο παραπάνω νερό προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμα. Τέλος ρίξτε και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε και πάλι με τα χέρια σας καλά. Αφήστε το ζυμάρι σας σκεπασμένο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Μεταφέρετέ το σε λαδωμένες φόρμες (2 μικρές ή μια μεγάλη) και σκεπάστε και πάλι. Αφήστε για 2 περίπου ώρες. Αν θέλετε ρίξτε από πάνω και λίγο σουσάμι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά έτσι ώστε να ξεροψηθεί η κόρα. Το ψήνουμε πάνω-κάτω και στον αέρα. Χαμηλώστε στους 180 βαθμούς και ψήστε για 45 λεπτά ακόμα.
Ειδήσεις σήμερα
Η πρωτοφανής κίνηση της Ηλιάνας Παπαγεωργίου: «Μου φαίνεται αστείο! Κρίμα!»