Η συνταγή αυτή είναι ένας μεζές ντελικάτος για να συνοδέψει το κρασάκι σας αλλά και ένα φαγητάκι νόστιμο, καλοκαιρινό και εύκολο!
Μελιτζάνες με αυγά: Μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και γεμάτη νοστιμιά
Τα υλικά μας
2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε καρεδάκι
1 πιπεριά πράσινη κομμένη καρεδάκι
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη καρεδάκι
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο καρεδάκι
200 γρ φέτα τριμμένη
4-5 αυγά
2 ντομάτες ώριμες κομμένες καρεδάκι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγη ζάχαρη
Διαδικασία
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τις μελιτζάνες με λίγο αλάτι να ξεπικρίσουν (κομμένες καρεδάκι). Όσο περιμένουμε τις μελιτζάνες μας, προετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Στραγγίζουμε καλά τις μελιτζάνες μας και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν από το νερό.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τις μελιτζάνες, και τις τηγανίζουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και στο τέλος τη ντομάτα με μια πρέζα ζαχαρίτσα.
Αφήνουμε να βράσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά και οι γεύσεις.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά μας τα οποία έχουμε χτυπήσει καλά . Χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε να πήξει το αυγό με τα υπόλοιπα υλικά μας.
Μελομακάρονα: 6 tips για σου βγουν τραγανά απ' έξω και μελωμένα από μέσα
Προσθέτουμε φετούλα τριμμένη, φρεσκοκομμένο πιπεράκι, και ριγανίτσα.
Το σερβίρουμε με φρέσκο προζυμένιο ψωμάκι και κρασάκι.
Ειδήσεις σήμερα
Καιρός: «Καμίνι» όλη τη χώρα – Θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου [Βίντεο]
Σύνταξη Αυγούστου: Οι ημερομηνίες ανά ταμείο