Μια κολοκυθόπιτα με μπόλικη φέτα, άνηθο και τραγανό, χρυσοψημένο χωριάτικο φύλλο, και δε θα κρίνω καθόλου τα γούστα τους: αφού, όπως είπαμε, περι ορέξεως κολοκυθόπιτα!
Κολοκυθόπιτα με φέτα
ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά για τη γέμιση
1 κιλό κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1 αυγό
Άλλα υλικά
1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
ελαιόλαδο για τα φύλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δύο ώρες πριν ξεκινήσουμε, αφήνουμε το χωριάτικο φύλλο να ξεπαγώσει για δύο ώρες περίπου σε θερμοκρασία δωματίου μέσα στη συσκευασία του ώστε να διατηρήσει την υγρασία του.
1) Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2) Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε καλά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους, για περίπου 10 λεπτά.
3) Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
4) Προσθέτουμε στα κολοκυθάκια τον άνηθο, τη φέτα και το αυγό και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά σε πηχτή γέμιση.
5) Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε 3 χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας το καθένα.
6) Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια.
7) Καλύπτουμε με άλλα 3 φύλλα, λαδώνοντας το καθένα.
8) Διπλώνουμε τα φύλλα στις άκρες και τα λαδώνουμε κι αυτά.
9) Χαράζουμε την κολοκυθόπιτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC στον αέρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να χρυσίσει το φύλλο και να είναι τραγανό.
10) Αφήνουμε την κολοκυθόπιτα να κρυώσει και σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Ειδήσεις σήμερα
Φωτιά σε Μάνδρα, Μέγαρα, Ρόδο, Λουτράκι και Λακωνία: Οι αναζωπυρώσεις και τα ενεργά μέτωπα
Καύσωνας: Διαδοχικοί καύσωνες μέχρι τέλος του μήνα