Υλικά – Πεϊνιρλί
500 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα/ες ζάχαρη
Γάλα για την επάλειψη
Φρέσκο βούτυρο για την επάλιεψη
Για τη γέμιση
500 γραμμ. κασέρι τριμμένο
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Διαδικασία
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, την ξηρή μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και χλιαρό νερό.
Ξεκινάμε το ζύμωμα και βλέπουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό κατά τη διάρκεια. Δεν ρίχνουμε πολύ νερό από την αρχή για να μη χρειαστεί να προσθέσουμε πολύ αλεύρι ακόμα στη ζύμη.
Ζυμώνουμε περίπου 10′. Η ζύμη θα βγει μέτρια, ούτε πολύ μαλακή ούτε πολύ σκληρή. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίζουμε σε μπαλάκια. Ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο μας και ξεκινάμε το άνοιγμα. Δίνουμε ένα οβάλ σχήμα.
Η πιο εύκολη συνταγή για τραγανές, σπιτικές δίπλες είναι της Νεκταρίας Κοκκινάκη
Βάζουμε κασέρι, ή κασέρι και αυγό ή ότι υλικό θέλουμε (σουτζούκι για παράδειγμα) και κλείνουμε πάνω και κάτω τις άκρες. Αλείφουμε με λίγο γάλα τη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200-220ºC μέχρι να ροδίσουν περιπου 25΄. Μόλις βγουν, αλείφουμε με λίγο φρέσκο βούτυρο.
Είναι μία ωραία επιλογή ακόμη και για πάρτι…
Ειδήσεις σήμερα
Φαίη Σκορδά: Τι αποκάλυψε για την αποχώρηση της και τον Λιάγκα – «Στο διάλειμμα έκανα εμετό από…»
Η ηχηρή απουσία από τον γάμο Αγγελόπουλου και Βαμβακούση – Αιτία ο πρώην σύντροφος της
Η «κατάρα των 25» … κυνηγά τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο – Το ερωτικό παρελθόν του «αιώνιου» εργένη