Εδώ, μια διαφορετική συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει με τα πλούσια αρώματά της.
Τηγανιά με μανιτάρια, απάκι και ξινομυζήθρα
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
-
- Για να φτιάξουμε τηγανιά με διάφορα μανιτάρια, απάκι, και δεντρολίβανο, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο με το σκόρδο, μέχρι το λάδι να αρωματιστεί.
- Βγάζουμε το σκόρδο (το αφήνουμε στην άκρη, δεν το πετάμε), δυναμώνουμε καλά τη φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
- Τα αδειάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το δεντρολίβανο, το απάκι, το τυρί και το μπούκοβο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε ξανά το σκόρδο στο τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι το βούτυρο να λιώσει και να αρωματιστεί.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά.
- Το μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα στο ταψάκι.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο του τηγανιού, το ρίχνουμε κι αυτό στο ταψάκι και ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε ομοιόμορφα τα υλικά στο ταψάκι, σκορπίζουμε από πάνω την πιπερίτσα και ψήνουμε για 5-6 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, σκορπίζουμε και τους σπόρους ροδιού και σερβίρουμε, την τηγανιά με διάφορα μανιτάρια, απάκι, και δεντρολίβανο, αμέσως.
Μυστικά
*Αν χρησιμοποιήσουμε και άγρια φρέσκα μανιτάρια, θα τα αναζητήσουμε σε ειδικευμένα καταστήματα και σε ορισμένα καλά μανάβικα και ντέλι. Ανάλογα με την εποχή του έτους, κάθε φορά διατίθενται διαφορετικά είδη. Αυτό το διάστημα θα βρούμε άγρια πλευρώτους (μεταξύ αυτών και το είδος ερίκιο), χρυσές και μαύρες τρομπέτες, ύδνο κυρτό, λακτάριους.
Ειδήσεις σήμερα
Σεισμός: Ανησυχία για τον Κορινθιακό – Τι λέει στον ΕΤ ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος