Υλικά
420 γραμμ. αλεύρι γοχ
210 γραμμ. βούτυρο θερμoκρασία δωματίου
40 γραμμ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
30 ml χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκάλι
800 γραμμ. μαρμελάδα κεράσι ή ό,τι άλλο σου αρέσει
Για τη μαρμελάδα
3 κιλά κεράσια σκληρά, χωρίς το κουκούτσι τους
2 κιλά ζάχαρη ακατέργαστη
1½ φλιτζ. ρούμι
Διαδικασία
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός το αυγό και χτυπάμε για 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέτουμε και το αυγό και ανακατεύουμε, είτε με το φτερό, είτε με τον γάντζο. Καλό είναι το βούτυρο να είναι ελαφρώς μαλακό όχι τελείως λιωμένο. Βγάζουμε από τον κάδο και βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο μας.
Πλάθουμε με τα χέρια να γίνει μια μπάλα. Αν έχει ζεσταθεί πολύ η ζύμη τη βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη. Βάζουμε μια λαδόκολλα κάτω στον πάγκο μας, από πάνω την ζύμη και από πάνω άλλη μια λαδόκολλα. Ανοίγουμε με πλαστή.
Μεταφέρουμε την ζύμη σε μια φόρμα τάρτας 28εκ αποσπώμενη για να μπορούμε να την βγάζουμε εύκολα. Πατάμε καλά να εφαρμόσει στην ταρτιερα μας και κόβουμε τα κομμάτια που εξέχουν. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε τις λωρίδες.
Ξανακάνουμε μπάλα την υπόλοιπη ζύμη και την ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο. Κόβουμε λωρίδες και βάζουμε στο ψυγείο. Βγάζουμε την τάρτα και απλώνουμε στο σύνολο 800 γραμμ. μαρμελάδα της επιλογής μας, αν θέλουμε μπορούμε να την κάνουμε και μισή μισή σε γεύση.
Βγάζουμε από το ψυγείο τις λωρίδες και τις απλώνουμε πάνω στην τάρτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά, περίπου, στον αέρα έως ότου πάρει χρώμα και ψηθεί.
Ειδήσεις σήμερα
Πέτρος Φιλιππίδης: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο – Τι συνέβη
Survivor 5 – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΟΚ: Οι πρώτες πληροφορίες για τον παίκτη που αποχωρεί την Κυριακή
ΣΚΑΪ: Πρόσωπα και πρότζεκτ πάνε και έρχονται
Θεόδωρος Πάγκαλος: Δοξάστηκε ως στρατιωτικός, χλευάστηκε ως πολιτικός