Υλικά
Για το ταψί
350 γρ. κεράσια καθαρισμένα
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ζάχαρη
Για το μείγμα
4 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
50 ml ελαιόλαδο
100 ml χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
200 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Διαδικασία – To πιο καλοκαιρινό κέικ με κεράσια
Αρχικά πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε το κουκούτσι. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια τα κεράσια και κρατάμε το ταψί στην άκρη. Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά μέσα στα υγρά ανακατεύοντας απαλά με ένα σύρμα.
Αφού είναι έτοιμο το μείγμα περιχύνουμε πάνω στα κεράσια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 40 – 45 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς ξεφορμάρουμε ανάποδα το κέικ και προαιρετικά πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Κόβουμε σε κομμάτια και ιδανικά σερβίρουμε με μπάλα παγωτό.
Ειδήσεις σήμερα
Τα μαγιό της ελληνικής σόουμπιζ – Εσύ ποιο ψηφίζεις;
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Πριγκίπισσα Κέιτ: Αναμένουν νέα της δημόσια εμφάνιση – Τι γράφουν τα ξένα Μέσα
Μάρκος Σεφερλής: Ξέσπασε σε κλάματα στο Instagram – Τι συνέβη [βίντεο]