Υλικά
- 4 πατάτες
- 500 γραμμ. μανιτάρια σε φέτες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 100 γραμμ. μπέικον
- 1 μάτσο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 100 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
- 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 250 γραμμ. γιαούρτι
- Αλάτι, πιπέρι
- 50 γραμμ. φρέσκο βούτυρο
- Ελαιόλαδο
- Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις σοτάρουμε ελαφρά στο βούτυρο με το θυμάρι. Τις αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το μπέικον και τα μανιτάρια σε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τις πατάτες. Μοιράζουμε το μίγμα με το μπέικον και το κρεμμύδι πάνω από τις πατάτες. Περιχύνουμε με τη κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και τέλος ρίχνουμε τη γραβιέρα τριμμένη. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου και γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
TerOnlyFans: Προσφέρουν γυμνές φωτογραφίες για κάθε δωρεά στον ουκρανικό στρατό