Διαδικασία
Ζητάμε από τον χασάπη μας χοιρινά σνίτσελ, περασμένα από τη μηχανή του σνίτσελ, από μπούτι, αν θέλουμε να τα κάνουμε την ίδια μέρα, αλλιώς παίρνουμε μπούτι εμείς και το κόβουμε σε φέτες και χτυπάμε με ένα σφυράκι ή τη βοήθεια του μπάτη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, σε ένα άλλο τα αβγά, που τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα, και στο άλλο το πάνκο ή το τριμμένο ψωμί. Περνάμε ένα ένα τα κομμάτια από το αλεύρι, έπειτα από τα αβγά και, τέλος, από το ψωμί. Κάνουμε όλα τα κομμάτια και τα ακουμπάμε σε ένα πιάτο. Ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο σε ένα τηγάνι.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Καλό είναι να βάλουμε τα σνίτσελ για 15 λεπτά στην κατάψυξη, αυτό κάνει ακόμα πιο τραγανό το αποτέλεσμα. Τηγανίζουμε από 1,5-2 λεπτά στην κάθε πλευρά και μετά βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο γάλακτος και αφήνουμε να κάψει.
Για τη σάλτσα: Κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα ή σε φέτες και σοτάρουμε να πάρουν χρώμα. Επειτα τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε για λίγο να ψηθεί, προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα. Τέλος, προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος, τα μανιτάρια, τη μουστάρδα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr