Υλικά
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
3 κουταλιές της σούπας γάλα πλήρες
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
2 κουταλιές της σούπας dulce de leche
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Βάζουμε το βούτυρο σε μεγάλο και ψηλό φλιτζάνι και ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και χτυπάμε με πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά. Γαρνίρουμε 1 κ.σ. καραμελωμένο γάλα στην κορυφή του μείγματος και το αφήνουμε να απλωθεί στο μείγμα.
Βάζουμε το φλιτζάνι στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό σε μεσαία θερμοκρασία. Το κέικ θα φουσκώσει, ενώ στο εσωτερικό θα είναι υγρό. Αν το θέλουμε πιο σφιχτό, ψήνουμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα. Μπορούμε να ελέγξουμε το εσωτερικό του με το τεστ της οδοντογλυφίδας (βάζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και αν μένουν την επιφάνεια, ψήνουμε επιπλέον).
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr