Υλικά
1 κιλό κιμά μόσχου
200 γραμμ. ενδομυϊκό λίπος
1 μικρό λευκό κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά από αποξηραμένο ψωμί του τοστ στον τρίφτη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Ασπράδι από ένα αυγό
Αλάτι & πιπέρι
360 γραμμ. κασέρι για την γέμιση
Διαδικασία
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι πολύ καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε ελαφρά για να βγει το μπιφτέκι μας αφράτο. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα. Πλάθουμε μπιφτέκια των 200 γρ..
Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Κόβουμε το κασέρι σε 3 κομμάτια (130 γρ το καθένα). Ενώνουμε δυο μαζί και βάζουμε στο κέντρο τους το κασέρι. Στο μείγμα δεν βάζουμε καθόλου αλάτι.
Θα αλατίσουμε και από τις δυο μεριές πριν το βάλουμε στη σχάρα.
Καλά θα είναι να τα ψήσουμε από την κάθε πλευρά για 3 λεπτά και μετά να τα γυρίσουμε σταυρώνοντας τις γραμμές της σχάρας. Όπως είναι ζεστά, τα πασαλείβουμε με φρέσκο βούτυρο και τα ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού. Φυσικά τα πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Στιγμές που έμειναν στην ιστορία – Τα «ατυχήματα» της Ελένης Μενεγάκη που δεν άφηναν τίποτα στην φαντασία
- Σασμός: Η απόλυτη ανατροπή με την Αργυρώ – Τι είπε η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη και «έκαψε» όλα τα Spoilers
- Σασμός: «Σεισμός» στο instagram – Η Μαρία Τζομπανάκη εξηγεί στους τηλεθεατές γιατί πέθανε ο Πετρής
- Survivor: Εκτός ο Βισκαδουράκης – Χαμός με τη «βόμβα» Κωνσταντάρα
- Γρηγόρης Αρναούτογλου: Η σπαρακτική ανάρτηση για τον θάνατο που τον συγκλόνισε
- Η υπόσχεση που έδωσαν μεταξύ τους Βασιλης Μπισμπίκης και Δέσποινα Βανδή
- Survivor 5 spoiler 26/1: Τέλος τα ψέματα – Αυτός ο παίκτης αποχωρεί απόψε
- Ελένη Μενεγάκη: Το σπίτι που όλοι νόμιζαν πως της ανήκει – Τι ισχύει πραγματικά
- Σία Κοσιώνη & Κώστας Μπακογιάννης: Δεν αλλάζουν τις συνήθειές τους
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr