Υλικά
250 γραμμ. μπισκότα digestive
90 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 ml κρέμα γάλακτος
60 γραμμ. ζάχαρη άχνη
500 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
Μαρμελάδα βατόμουρο για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάζετε τη βάση μπισκότου: Θρυμματίζετε τα μπισκότα με τα χέρια μέσα σε ταψί με στρογγυλό τσέρκι. Προσθέτετε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύετε με τα δάχτυλα, ώσπου το μείγμα να έχει την υφή βρεγμένης άμμου.
Πιέζετε την επιφάνεια με κουτάλι για να γίνει ομοιόμορφη. Ψήνετε για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφήνετε το μπισκότο να κρυώσει. Ετοιμάζετε την κρέμα τυριού: με μίξερ χειρός χτυπάτε, στη μεσαία ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, ώσπου να αποκτήσει παχύρρευστη υφή.
Προσθέτετε το τυρί κρέμα και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Απλώνετε με κουτάλι την κρέμα τυριού πάνω στο κρύο μπισκότο και τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 ώρες, ώσπου να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Απλώνετε τη μαρμελάδα πάνω στην κρέμα τυριού, ξεφορμάρετε το cheesecake και σερβίρετε κρύο.