Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο Βερολίνο πριν λίγο καιρό, όπου ποτά και αποστάγματα -αποκλειστικά από την Ευρώπη- αξιολογήθηκαν από κορυφαίους ειδικούς γεύσης δίνοντας μια εξαιρετική ευκαιρία στους ευρωπαίους ποτοποιούς να επιδείξουν τη δεξιοτεχνία και την καινοτομία τους. Το Δεκαράκι έδωσε το παρόν και εντυπωσίασε χάρη στον μονοποικιλιακό του χαρακτήρα, δηλαδή στην παραγωγή του αποκλειστικά και μόνο από μια ποικιλία σταφυλιών. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνει να προσλάβει στο μέγιστο τόσο τα γευστικά, όσο και τα αρωματικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας, γεγονός που συμβάλει καθοριστικά στον διακριτό του χαρακτήρα.
Επιπλέον, εξαιτίας της μοναδικής του συνταγής, τα αρώματα από τα στέμφυλα αναδύονται και ενισχύονται μέσα από τη διαδικασία της πολλαπλής επαναπόσταξης η οποία απαιτεί χρόνο, υπομονή και πραγματοποιείται παραδοσιακά μέσα σε ελληνικούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Σε αυτό το στάδιο επιβεβαιώνεται και η τέχνη του αποσταγματοποιού. Αυτά τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του εντυπωσίασαν τους αξιολογητές και εξασφάλισαν στο Δεκαράκι τη πολυπόθητη διάκριση. Οι νικητές του Satellite Competition θα έχουν την ευκαιρία να παραβρεθούν και στον παγκόσμιο San Francisco World Spirits 2025, τον τελικό γύρο γευσιγνωσίας. Το Δεκαράκι θα δώσει και εκεί παρόν!
Λίγα λόγια για την Οικογένεια Μονοποικιλιακών Τσίπουρων Δεκαράκι:
Η πρώτη οικογένεια Μονοποικιλιακών Τσίπουρων Δεκαράκι ήρθε για να δώσει μια νέα διάσταση ποιότητας στο τσίπουρο. Δεκαράκι Μοσχάτο, Δεκαράκι Μαλαγουζιά και Δεκαράκι Ροδίτης. Τρία αποστάγματα που χαρακτηρίζονται από το ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση των ποικιλιών από τις οποίες προέρχονται, με τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους. Το κάθε ένα καλύπτει διαφορετικά γούστα, και μας καλούν να ανακαλύψουμε εκείνο που μας ταιριάζει. Σε κάθε Μονοποικιλιακό Τσίπουρο Δεκαράκι, Μοσχάτο, Μαλαγουζιά και Ροδίτης, τα ξεχωριστά αρώματα των ποικιλιών, καθώς και η αδιαμφισβήτητη ποιότητα τους, ενισχύονται από την πολλαπλή επαναπόσταξη. Παράλληλα, η τέχνη στα «κοψίματα» -δηλαδή ποιο μέρος της καρδιάς του αποστάγματος απομονώνεται και επαναποστάζεται σε κάθε τμήμα της πολλαπλής επαναπόσταξης- τελειοποιεί το προϊόν και δημιουργεί ανώτερης ποιότητας αποστάγματα.