Υλικά
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
½ iceberg
100 γραμμ. μοτσαρελάκια
150 γραμμ. ντοματίνια
½ πακέτο βαλεριάνα
150 γραμμ. μίνι ζυμαρικά (φιογκάκια, κοφτό)
2 στήθη κοτόπουλο
Για το πέστο
1 ματσάκι βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
2 κουταλιές της σούπας φιστίκια
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Κόβετε το iceberg σε κομμάτια. Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, τα βρασμένα ζυμαρικά, το ψημένο κοτόπουλο, τη βαλεριάνα, τα ντοματίνια και τα μοτσαρελάκια.
Για το πέστο: Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο στο μούλτι και τα χτυπάτε. Στο τέλος προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.