Παράλληλα, η σφοδρή αντιπαράθεση Κασσελάκη με τη συνυποψήφιά του Ε. Αχτσιόγλου ενισχύει το κλίμα τοξικότητας και βαθαίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση εσωστρέφειας στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη διπλή εκλογική συντριβή που υπέστη στις πρόσφατες κάλπες.
Η αποστροφή της δήλωσης Κασσελάκη, με την οποία χαρακτήρισε «κρατίδιό τους» και «Βόρεια Κύπρο» τα Κατεχόμενα, είτε έγινε από άγνοια είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο, συνιστά σοβαρό ατόπημα του κ. Κασσελάκη, όπως η ίδια η εσωκομματική αντίπαλός του έσπευσε να το χαρακτηρίσει, ζητώντας του να ανακαλέσει. Ομως αυτού του είδους οι επιπολαιότητες είναι σαφές ότι κρύβουν κινδύνους για τα εθνικά μας θέματα, με τα οποία ουδείς δικαιούται να κάνει τέτοιου είδους παιχνίδια.
Το ίδιο ισχύει και με την πρότασή του για κατάργηση της υποχρεωτικότητας της στρατιωτικής θητείας, στη σημερινή μάλιστα κρίσιμη συγκυρία, με την οποία διαφώνησε και ο ναύαρχος Αποστολάκης, ο οποίος τον στηρίζει στη διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και η υποβολή «ιδεών», όπως ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης τις χαρακτηρίζει, και όχι προτάσεων προς την Ε. Αχτσιόγλου, και μάλιστα στα αγγλικά, ως συμβολή στη διαμόρφωση πολιτικής «πλατφόρμας», δείχνει πώς αντιμετωπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ τα σοβαρά ζητήματα. Οσο για τη δήθεν συνάντησή του με την ΑΔΕΔΥ, η Εκτελεστική Επιτροπή της οποίας διέψευσε τον κ. Κασσελάκη, δεν ήταν παρά μια συνεργασία που είχε με συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ από τον δημόσιο τομέα.
Ολα αυτά δείχνουν ότι, πέραν της βαθιάς εσωκομματικής κρίσης, οι επικίνδυνοι τυχοδιωκτισμοί εξακολουθούν να αποτελούν κυρίαρχο στοιχείο στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος άλλωστε και ως κυβέρνηση πολιτεύθηκε με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά.