Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου το 72% των δασκάλων και καθηγητών είναι εμβολιασμένοι ενώ αν προστεθούν και κάποιοι που έχουν νοσήσει, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι περίπου 1 στους 4 εκπαιδευτικούς δεν έχει εμβολιαστεί και δεν έχει ανοσία στον ιό.
Παράλληλα έχουν αρχίσει να εμβολιάζονται οι φοιτητές, ενώ η Επιτροπή Εμβολιασμού έχει δώσει το πράσινο φως για τον προαιρετικό εμβολιασμό των μαθητών ηλικίας 15-17 ετών και αναμένεται να πράξει το ίδιο και για τα μικρότερα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω. Θα ήταν λοιπόν τουλάχιστον παράδοξο να είναι εμβολιασμένοι μαθητές και φοιτητές και να μην έχει εμβολιαστεί το εκπαιδευτικό προσωπικό που μπαίνει στην τάξη για να τους κάνει μάθημα.
Το ίδιο ισχύει και για τα πανεπιστήμια, όπου είναι θετική η πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν πρυτάνεις για εμβολιασμό φοιτητών ώστε να ανοίξουν διά ζώσης τα πανεπιστήμια.
Η εκπαιδευτική κοινότητα χρειάζεται να καθοδηγεί τους πολίτες καθώς οι εκπαιδευτικοί είναι ταγοί της κοινωνίας. Η διδασκαλία βασίζεται στην επιστημονική γνώση και ο εμβολιασμός είναι μία στοιχειώδης πράξη για αυτήν την κατηγορία λειτουργών που οφείλουν να βρίσκονται στην πρωτοπορία.
Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να τεθεί η υποχρεωτικότητα για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, αλλά μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει οι ίδιοι να έχουν φροντίσει να έχουν εμβολιαστεί ώστε να μην έχουμε για τρίτη χρονιά διαδικασία τηλεκπαίδευσης αλλά μαθήματα στη φυσική τάξη.
Το ζωντανό σχολείο είναι αναγκαίο και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι σύμμαχοι και πρωτοπόροι σε αυτήν την προσπάθεια.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr