Στρατοί χούλιγκαν με φονικό εξοπλισμό σε αναζήτηση θυμάτων διαφορετικού χρώματος φανέλας. Η ομάδα πάνω απ’ όλα και με κάθε κόστος, λέει αποκλειστικά στην ΕΡΤ οργανωμένος οπαδός . Προσχεδιασμένα και οργανωμένα ραντεβού από υποκινητές που μοιράζουν μαχαίρια, κοντάρια, φωτοβολίδες…
Επειδή έχουν στην αντίληψή τους ότι η ομάδα τους είναι όλη η ζωή και την έχουν πολύ ψηλά, θεωρούν ότι είναι μόνο αυτή και τίποτα άλλο, στήνουν αυτά τα ραντεβού και όπου βγει.
Όπως ανέφερε οπαδός μιλώντας στην ΕΡΤ: «Υπάρχουν και τα οργανωμένα ραντεβού που μιλάνε κάποιοι μεγάλοι, υπάρχουν και κάποια άλλα που προκύπτουν. Δηλαδή αν στον δρόμο σε δουν και φοράς μπλούζα άλλης ομάδας ή οτιδήποτε και αν ο άλλος είναι έτσι πιο οργανωμένος, μπορεί να πάρει εκείνη την ;Vρα τηλέφωνο κάποιους δικούς του και εκείνη την ώρα να γίνει το σκηνικό. Τα πιο οργανωμένα γίνονται μέσω μηνυμάτων γίνονται, μέσω τηλεφώνου, σίγουρα υπάρχει κάποια κωδικοποίηση.
Οι τοποθεσίες για τα ραντεβού, είναι συνήθως σε περιοχές που δίνονται μικρότερης σημασίας αγώνες γιατί σε αυτούς υπάρχει λιγότερη αστυνομική δύναμη.
Συνεχίζοντας ο οπαδός δήλωσε πως: «Εδώ γίνονται μέχρι και στα τοπικά. Όχι μόνο στις μεγάλες κατηγορίες. Και σε πολλά αθλήματα. Οι οργανωτές, τα “κεφάλια” ας πούμε της κάθε ομάδας εννοείται ότι είναι χρόνια στον κύκλο. Και όλοι αυτοί τώρα μπορεί να πιάσουν τους μικρότερους πιο νέους κτλ, να τους πάρουν με το καλό κτλ όπως γίνεται και στους συνδέσμους και να τους βάζουν σιγά σιγά να κάνουν κάποια πράγματα».
Νεαροί βυθισμένοι στο οπαδικό μίσος ήταν και οι δολοφόνοι του Μιχάλη Κατσουρή που στις 7 Αυγούστου δέχτηκε τη δολοφονική μαχαιριά που του έκοψε το νήμα της ζωής του. Είναι ο τελευταίος κρίκος μιας αιματοβαμμένης αλυσίδας με φόντο τα γήπεδα , που συγκλόνισαν τη χώρα μας. Ένα απόστημα που, όπως αποδείχτηκε περίτρανα την περασμένη Πέμπτη, δεν έχει σπάσει.
40 χρόνια «τυφλή» οπαδική βία
13 θύματα έχει θρηνήσει η χώρα τα τελευταία 40 χρόνια πέρα από τους αμέτρητους τραυματίες που κατέληξαν στα νοσοκομεία αιμόφυρτοι και βαριά τραυματισμένοι, όπως ο νεαρός αστυνομικός που δίνει μάχη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.
9/9/1983 Άρης Δημητριάδης – 18 ετών, Θεσσαλονίκη.
Ο αθλητής ποδηλασίας Άρης Δημητριάδης έγινε πριν από 39 χρόνια ο πρώτος καταγεγραμμένος νεκρός της τυφλής οπαδικής βίας στη χώρα μας. Μαχαιρώθηκε έξω από το γήπεδο Χαριλάου όταν ρώτησε το σκορ του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.
26/10/1986 Χαράλαμπος Μπλιώνας – 29 ετών, Λάρισα
Ο πρώτος νεκρός στο γήπεδο. Ανήμερα του Αγίου Δημητρίου πριν από 36 χρόνια ο καθηγητής Χαράλαμπος Μπλιώνας στις εξέδρες του γηπέδου Αλκαζάρ χτυπήθηκε στο λαιμό από φωτοβολίδα λίγες μέρες πριν από το γάμο του. Ήταν η πρώτη φορά που είχε πάει στο γήπεδο, τυχαία, γιατί είχε χάσει το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ για την Αθήνα.
13/1/1991 Γιώργος Παναγιώτου – 17 ετών, Αττική
Στις 13 Ιανουαρίου του 1991 ο Γιώργος Παναγιώτου μόλις 17 ετών βρήκε στη Νέα Φιλαδέλφεια θάνατο από φωτοβολίδα στην κοιλιά.
29/3/2007 Μιχάλης Φιλόπουλος – 22 ετών, Αττική.
Ο θάνατός του άνοιξε τη συζήτηση για την ανάγκη πάταξης της οπαδικής βίας. Ο Μιχάλης Φιλόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή σε ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Λαυρίου.
1/2/2022 Άλκης Καμπανός – 19 ετών, Θεσσαλονίκη.
Ο 19χρονος Άλκης Καμπανός πριν από δύο χρόνο βρήκε σκληρό θάνατο από μαχαιριές χούλιγκαν έξω από το γήπεδο Χαριλάου, σχεδόν στο ίδιο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή και ο πρώτος νεκρός οπαδικής βίας.
Ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός δήλωσε: «Δυστυχώς βλέπουμε στο ίδιο έργο θεατές. με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. 23:39:50 Κάθε φορά λέμε ότι είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αλλά δυστυχώς θα το πω με άσχημο τρόπο το ποτήρι δεν έχει πάτο».
Τότε, όλοι ευχήθηκαν να είναι ο τελευταίος. Διαψεύστηκαν με τον Μιχάλη Κατσουρή τον περασμένο Αύγουστο όταν δέχτηκε τη δολοφονική μαχαιριά στο χέρι από άγνωστο, μέχρι σήμερα, δράστη.